HACCP / ISO 22000 – SISTEM DE MANAGEMENT PENTRU SIGURANTA ALIMENTULUI

Standard de referinta, HACCP / ISO 22000 este abrevierea de la Hazard Analysis & Critical Control Point. Obtinerea unei certificari HACCP / ISO 22000 arata clientilor dvs. ca aveti implementate tehnicile si cerintele pentru a asigura o siguranta a alimentelor.

HACCP reprezinta un sistem al sigurantei alimentare care este bazat pe prevenire.

Contureaza o metoda organizata pentru a analiza procesele alimentare, determinand astfel posibilele riscuri si care desemneaza Punctele Critice de Control (PCC) ideale pentru a preveni ca alimentele nesigure sa ajunga la consumator.

HACCP se bazeaza doar pe Codul Alimentar (Codex Alimentarius) dezvoltat de catre Organizatia ONU pentru Hrana si Agricultura si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Este bine ca HACCP sa fie folosit doar cu o buna practica de productie si de igiena. Formand apoi elemente de securitate alimentara. De asemenea, este recomandat sa fie combinat cu un intreg sistem de management al calitatii – ISO 9001.

Cu un sistem de management al sigurantei alimentului HACCP / ISO 2200

– Puteti sa identificati riscurile unei securitati alimentare si apoi sa implementati o rutina necesara

– Va puteti asigura ca sunteti in conformitate cu legislatia care este relevanta in domeniu

– Puteti sa diminuati costurile referitoare la rebuturi/risipa

– Puteti sa incepeti imbunatatirea continua a practicilor cu referire la siguranta alimentului

Sistemul presupune controlul, identificarea si monitorizarea punctelor care sunt critice ale proceselor, unde ar putea sa fie compromisa intreaga calitate a produselor alimentare. Trebuie sa se aplice intregul lant de productie: Incepe cu cresterea plantelor, a animalelor pana la produsul final, cumparat si consumat.

Principii HACCP / ISO22000

– Determinarea unor riscuri in toate stadiile

– Masurarea probabilitatii de re(aparitie); identificarea unor masuri de prevenire

– Determinarea unor puncte operationale care ar putea fi controlate in vederea unei eliminari sau minimizari – in cazul reaparitiei PCC

– Determinarea unor valori si a limitelor critice care ar trebui sa fie mentinute pentru a asigura controlul PCC

– Stabilirea unui sistem ideal pentru monitorizarea PCC cu ajutorul inspectiilor/testelor planificate

– Determinarea unei actiuni corective in cazul in care procesul este in afara controlului sau care iese de sub control

– Elaborarea unor proceduri pentru a confirma ca sistemul HACCP functioneaza

– Determinarea inregistrarilor si a documentatiei necesare pentru aplicarea acestor principii ale sistemului HACCP

Obtine oferta

…. sau completeaza formularul de contact

    Inchide meniu

    OFERTA SPECIALA

    Daca gasiti in alta parte un pret mai bun, contactati-ne pentru o oferta mai buna!
    0742326116
    close-link
    EnglishRomanian